VACATURE VELDWERKER:

Groen Licht is altijd op zoek naar (afgestudeerde) studenten die geheel flexibel en vrijblijvend bij ons willen werken. Het gaat hierbij vooral om (fiets)parkeeronderzoeken, kentekenonderzoeken, enquête-onderzoeken en verkeerstellingen waarbij je zelfstandig of met andere studenten het onderzoek op straat uitvoert.

Kun of wil je niet meedoen aan het onderzoek: geen probleem, dan reageer je gewoon niet op de wervingsmail en wie weet kun je de volgende keer wél! Je bent niet verplicht om een minimaal aantal keer voor ons te werken, dus het is écht: werken wanneer het jou uitkomt!

Kun en wil je wél meewerken, dan stuur je een mailtje terug met de gewenste werkperiode(n) en dan laten we je z.s.m. weten of je ingepland staat. Je ontvangt dan ook nadere informatie over waar en hoe laat je aanwezig moet zijn.

Wat ga je doen?

Dit is afhankelijk van het type onderzoek waar je je voor aanmeldt. De meest voorkomende onderzoeken zijn (fiets)parkeeronderzoeken, kentekenonderzoeken, enquête-onderzoeken en verkeerstellingen.

Bij (fiets)parkeeronderzoeken ga je zelfstandig of in tweetallen op pad (meestal per fiets) om in jouw route (een bepaald gebied) het aantal geparkeerde auto’s of gestalde fietsen te tellen. Soms is het een los meetmoment waarbij je 1, 2 of 3 uur de tijd hebt om je route af te ronden. Maar het kan ook een langere werkperiode zijn, waarbij je jouw route een aantal keer herhaalt.

Bij kentekenonderzoeken wordt je meestal met een aantal medestudenten door een coördinator naar een locatie gebracht waar je van passerende voertuigen het kenteken noteert of inspreekt. Vanwege de privacy hoef je vaak alleen de eerste 4 of 5 karakters van het kenteken te registreren en we proberen natuurlijk altijd locaties te kiezen waar de snelheid van het verkeer zo laag mogelijk ligt.

Bij enquête-onderzoeken ga je meestal met een aantal medestudenten naar een bepaalde locatie om bijvoorbeeld treinreizigers, parkeerders of voorbijgangers te benaderen om mee te werken aan (doorgaans) een korte vragenlijst. Vaak hebben dit soort onderzoeken als doel om het type reiziger of gebruiker van bijvoorbeeld een P+R terrein bij een station in kaart te brengen: waar komt men vandaan, waar gaat men naartoe, met welk doel en hoe vaak?

Bij verkeerstellingen wordt je meestal met een aantal medestudenten door een coördinator naar een locatie gebracht waar je het aantal passerende voertuigen of fietsers telt. De benodigde instructie en spullen krijg je ter plaatse en we zorgen ervoor dat je op een veilige afstand het verkeer kunt tellen.

Bij langere werkperiodes wordt er natuurlijk voor voldoende pauzemomenten gezorgd. Bij grotere onderzoeken is er altijd een coördinator ter plaatse, maar Groen Licht is ook altijd via telefoon of WhatsApp bereikbaar voor vragen of hulp.

Wat krijg je?

  • Prima vergoeding (altijd vooraf bekend in de eerste mail over het onderzoek).
  • Hoogte van deze vergoeding is vooral afhankelijk van de lengte van de werkperiode en de locatie (en dus de benodigde reistijd).
  • Reiskosten en bijvoorbeeld de huur van een OV-fiets worden vergoed.
  • Eventuele uitloop van werkzaamheden wordt gecompenseerd d.m.v. extra vergoeding.
  • Vergoeding ontvang je altijd binnen 3 weken na afloop van het project.

Inschrijven